Pages

March 28, 2011

30 march 2011 happy birthday

entry kali ni is about BIRTHDAY....bkn bDay aku but kenalan aku pnyer bDay and bukan ari ni pon...saje jer aku post awal2 b'cos once aku dah blik Machang msti aku xonline pnyer la..Real date bday nyer is klu xsilap aku 31 March tp sbb dah lama aku tak perah otak aku untuk ingat bDay owang ni so aku xbrapa nak igt la...hahaha...

not expecting dia untuk baca entry aku ni but...ntah lah aku rase cam nak post kat cni jer...mane la tau kot2 lps ni aku lupa lagi ke..hikhik~

kalau aku ada chance untuk meet dgn dia lagi, aku just nak wish "happy birthday to u" and sorry for everything..klau blh aku nak putar masa ke waktu dulu and chance everything..tapi aku tahu dia takkan mahu pnyerlah jumpa ngan aku ni sbb aku ni mmg jahat giler ngan dia...

"Your guard is up, and I know why

Because the last time you saw me

Is still burned in the back of your mind

You gave me roses, and I left them there to die"

lirik lahu Kakak Taylor Swift, Back to December ni mmg kena ngan apa jadi..."you gave me roses, and i left them there to die"..dia bagi aku bahagia but i left..hahah...KAU memang JAHAT la Ecah...

"And I go back to December (March) all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you

Wishing I'd realized what I had when you were mine

I go back to December (March), turn around and make it alright"

I go back to December (March) all the time

kejadian tuh jadi dalam bulan March..(kalau x slah la)..but now i'd realized what i had when you were mine...hahaha...ni lah owg kata "sesal dahulu pndapatan sesal kemudian apa pun tak dapat"

"Maybe this is wishful thinking

Probably mindless dreaming

But if we loved again, I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it, but I can't

So if the chain is on your door, I understand"

yang ni lagi satu pemikiran yang tak masuk akal...sedar la Ecah...dia dah kata kat kau mcm2 dah but still ada lagi prasaan ni..perasaan ni just wishful thinking jer ni sbb aku tahu its impossible..tak nmpak jer CHAIN baek pnyer BESAR kat pintu hati dia tuh..cam ner la aku nk masuk, kan?? lagipun perasaan tuh dah tak de dah...skang ni just life hapilly while the guard is up...mnelah tau kot2 serangan balas dtg ke lps ni..heheh..

dia kata i dont deserve dia..mmg btol pon.. but for the first and last bDay dia ni jer yg aku blh bagi...A BIRTHDAY SONG...hope u enjoy..


video


March 27, 2011

magazine making

hrmm..penat!!tu yang boleh aku ungkapkan. mana taknya dari aku bukak mata pagi tadi hinggalah kesaat ini dimana jam menunjukkan pukul 11.58AM (wahh..skemanya ayat..hikhik~)apa yang aku buat hanyalah dok mengadap laptop, bukak Adobe InDesign and start buat magazine..FOUR HOURS aku dok tercongok kat cni, yang siap hanyalah muka depan majalah and muka belakang...HAHAHA..lawak kan??( tak pun sebenarnya)


inilah akibatnya bila suka sangat delay keje..kan dh banyak..dah la programming system aku tak tahu apa pun lagi..moral of the story...tangguh la lagi keje tuh..lagi banyak lagi best...



ok tak laptop tuh??Ops! bukan aku punyer tapi AKU HARAP AKU PUNYER la...laptop yang cute miut lawa yang teramat tuh namanya Toshiba Qosmio G35-AV660..harganya tak mahal..dalam $3500 klau convert dalam Ringgit Malaysia adalah dalam RM7000++...HAHAHA..MEMANG TAK lah kan aku mampu beli..stakat mimpi boleh la..tapi seyesly laptop ni mmg lawa tahap dewa ar...I'M so WISH to have ONE...laptop ni ada dalam list gadget yang ada dalam magazine aku..ada banyak lagi members yang sewaktu harga dengannya tapi ni jer yang mampu menarik mata aku untuk melihat..

March 26, 2011

Money!!!

ari ni after what happened, cara yang terbaik untuk aku release tension atau boleh dikatakan lari dari masalah wat sementara waktu is aku gi ronda2 tanpa arah tuju..but, since kete dah buat hal so aku kenalah SABAR jer..LUCKY me, Mama ajak aku teman dia pegi kat pusat servis mesin jahit..Mesin jahit beliau mmg harus diservis sbb dh lama sgt tak dservis...hahaha..aku pon brsiap la secepat and sepantas mgkin...baju ak smple giler just pkai blaus and skirt labuh..almaklumlah pemalas..kah2...kitorang bkan gi brdua but bertiga..skali ngan kakak iparku yang giler2 ckit tuh, Kak Hannan namanyer...lps tuh kitorang masuk KB MALL jap..saje lepak2 kat sana..ahaks~

OK..tuh just mukaddimah nyer..apa yang aku nak cite bkan pasal aku gi jalan2 but aku nak cite psal HOW TO SAVE MONEY WISELY...lately ni duit aku mngalir laju jer cam sngai Nil plak...xde break langsung..so, dlam kekalutan aku nk cyapkan assignment smpat gak la aku Google psal issue ni..and the result is....

1)Limiting use of ATM's to withdraw money will enable you to control your spending and enable you to save more money. Avoid ATM's that charge fees to withdraw. Go to your banks ATM and withdraw all the cash you need that week instead of making multiple withdrawals.

2)Before you buy something, ask yourself if you really need the item. Always shop during sales season. It is also important to buy things in bulk because wholesale items cost less money

3)Always save pennies in a piggy bank. You can take the pennies to a store and receive cash in exchange. Consider buying store brands on everything because they cost less money

Read more: How to Use Money Wisely and Have Enough Savings in The Bank | eHow.com http://www.ehow.com/how_5181920_use-wisely-enough-savings-bank.html#ixzz1Hi5XW0pL

yg ni more to student life cam aku la...wondering if i can follow this tip or not...same2 lah kita tengok nanti...






susah sangat ke?

GUD MORNING!!!!!pagi ni celik2 mata jer ak trus mngadap bnda alah ni..bukan addicted ok but ak nak luahkan something..kat cni jer aku boleh luahkan apa yang aku rasa without hurting people..klau ada pon aku bukannyer tau pon..hahaha...


ok, back to the topic..pagi ni aku bgn jer aku terus dngar En Mohamed AKA abah aku membebel pasal kete..aku ingat everything gonna be normal again lepas aku habiskan almost $ RM400 baiki kete tuh..aku ingat lepas ni dah Ok la..alih-alih lagi rosak..BENGANG!!!!

mechanic tuh mmg tak leh prcaya..PENIPU!!!

seyesly aku mnyesal giler dengan everything happen..myesal sebab fikirkan tentang "kawan" yang ntah apa-apa tuh..aku wat apa yang wat tu just utk wat dorang senang but, at the end aku yang susah!!!nasib baik ada REAL FRIENDS yang aku yakin 200% dorang akan ada ngan aku..myesal sebab aku tak dengar kata MAMA, ABAH, KAK LIN, and da rest and ikotkan ati aku yang BENGONG ni!!!!!

URGHHHHHHH!!!! seyesly, aku nak stat blik jadi who i was before..org yang tak de perasaan sayang...how come???OK tak??bukanlah tak de langsung tapi sayang tuh only for those people who knows what SAYANG is ALL ABOUT!!!

pada yang terasa I'M SO SORRY..tp RITE NOW ini apa yang aku rasa..klau U'ALS tak puas ati come and face me.BUT, before THAT mind think about da answer to my QUESTIONS..

"WHAT DID YOU DO TO ME ALL THIS TIME SO THAT U CAN TREAT ME LIKE THIS?"

"WHAT DID YOU EVER DO TO ME BEFORE AND NOW?"

susah sgt ke jadi a friend who always be there? susah senang sama2???aku bukannye nak mrungut but aku just nak tya.SUSAH SANGAT KE???